Boottocht Amsterdam en bezoek VOC schip

 

Op de route Amsterdam/ Haarlem ligt het VOC-schip en scheepvaartmuseum

Wilt u tijdens uw boottocht een bezoek brengen aan het VOC-schip en/of het scheepvaartmuseum? Dit kan tijdens de rondvaart Amsterdam- Haarlem, op deze route kunnen we onderweg een tussenstop maken bij het VOC-schip/ scheepvaartmuseum. Uiteraard is het ook mogelijk om vanaf onze thuishaven op en neer naar Amsterdam te varen, de duur van het programma wordt dan 1.5 uur korter.

Hieronder kunt u een stukje geschiedenis lezen over het VOC-schip de Amsterdam:

Het VOC-schip is een exacte kopie van het beroemde VOC-schip dat in 1749 al op zijn eerste reis verging. De Amsterdam is een van de pronkstukken van Het Scheepvaartmuseum.

In de 17e en 18e eeuw zeilden mensen met dit soort schepen (‘Oost-Indiëvaarders’) naar het Verre Oosten, wat we nu Azië noemen. De reis duurde ongeveer acht maanden. Alle Oost-Indiëvaarders samen maakten bijna vijfduizend van die reizen. 

De originele Amsterdam zeilde in 1749 de Noordzee op. In een vliegende storm brak het roer af. De schipper besloot het schip te laten stranden op de Engelse zuidkust. Hij hoopte zo de mensen aan boord, de lading en het schip te redden. Maar de Oost-Indiëvaarder zakte al snel in de modder en kwam nooit meer los. Archeologen hebben later in het wrak veel gegevens gevonden over de bouw van VOC-schepen, de lading en het leven aan boord. 

In 1985 begon de bouw van een exacte kopie van de Amsterdam. Ruim 400 vrijwilligers werkten eraan mee. Sinds 1991 ligt het schip afgemeerd bij Het Scheepvaartmuseum.

Tijdsduur: Voor deze rondvaart Amsterdam Haarlem met bezoek aan het VOC-Schip moet u rekening houden met 8.5 uur varen + 1.5 uur voor het bezoek aan het VOC- schip
Kosten: zijn afhankelijk van uw wensen

Aangezien geen feestje hetzelfde is bieden wij u graag een offerte op maat aan.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij spelen graag in op uw wensen, het is tenslotte uw feest.

Boottocht Amsterdam

 

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: