Boottocht en Historische tuin Aalsmeer

 

Geniet van een heerlijke boottocht met een snufje Aalsmeerse historie

Ook dit uitstapje ligt aan het water van de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Op deze locatie kunnen wij met ons partyschip voor de ingang aanmeren en bent u dus direct op de plaats van bestemming.

Een bezoek aan de Historische tuinen kan ingepland worden op de volgende vaarroutes:
Rondvaart Westeinderplassen
Ringvaart van de Haarlemmermeer
Boottocht Amsterdam/ Haarlem

Hieronder leest u een stukje over de oprichting van de Historische tuinen:

In het begin van de zeventiger jaren ontstond bij een aantal Aalsmeerders – met name binnen de Stichting ‘Oud Aalsmeer’ –  de gedachte dat een aantal belangrijke facetten uit de rijke Aalsmeerse tuinbouwhistorie voor het nageslacht bewaard zouden moeten blijven.

Op 20 januari 1978 werd de Stichting Historische Tuin Aalsmeer opgericht. Deze draagt zorg voor het beheer en een goede en verantwoorde exploitatie van de Historische Tuin, inclusief alle onderhoud aan de tuin zelf, de opstallen, bescheiden en materialen.

Op 23 oktober 1978 werd de eerste aanplant gedaan door de toenmalige wethouder M. Jongkind van de ‘Koningslinde’ en op 15 mei 1982 werd de Historische Tuin officieel opengesteld voor het publiek. In 1995 werd het Tuinbouwmuseum geprivatiseerd. In juni 2007 is het 25-jarig jubileum gevierd.

Veilinggebouw Historische tuin Aalsmeer

In de prachtige veilingruimte doet de uit de dertiger jaren stammende ‘Jugendstil’ veilingklok van de vroegere Aalsmeerse veiling ‘Bloemenlust’ weer perfect dienst. Hier vinden regelmatig veilingen plaats en kunt ‘bij afslag’  een bos bloemen, een kamer- of tuinplant kopen. De veilingmeester legt u graag uit hoe het veilsysteem werkt.

Het is natuurlijk de kunst om zo voordelig mogelijk te kopen en u zult merken dat het kopen op de veiling van de Historische Tuin een bijzondere belevenis is. Voor groepen kunnen speciale veilingsessies georganiseerd worden. Ook is het veilinggebouw bijzonder geschikt voor presentaties en ontvangsten. In het seizoen – van half april tot half oktober – wordt er iedere laatste zaterdag van de maand om 15.00 uur voor individuele bezoekers geveild.

Tijdsduur: Deze combinatie is geheel afhankelijk van de vaarroute, een bezoek aan de Historische tuin neemt ongeveer 1 uur tot 1.5 uur in beslag.
Kosten bezoek Historische tuin: € 3,50 p.p. ( in combinatie met veilen € 6,00 p.p.)

Aangezien geen feestje hetzelfde is bieden wij u graag een offerte op maat aan.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij spelen graag in op uw wensen, het is tenslotte uw feest.

Boottocht Westeinderplassen en Historische tuin Aalsmeer

 

 

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: