Boottocht en Cruquius Museum

 

Cultureel en ontspanning gaan prima samen

Bent u op zoek naar een afwisselend programma dan is deze combinatie Boottocht en Cruquius museum misschien iets voor u.

Op de vaarroute Cruquius-Haarlem-Amsterdam en Rondje Ringvaart van de Haarlemmermeer is het mogelijk een bezoek te brengen aan het Cruquius Museum (monumentale stoomgemaal Cruquius). De ingeplande tijdsduur voor het stoomgemaal is 1 uur.

Tevens is het ook mogelijk dat wij u en uw gasten bij het Cruquius museum met ons partyschip ophalen. Zo kunt u eerst het museum bezoeken en daarna genieten van een heerlijke boottocht richting het prachtige Kagerplassen gebied of een rondvaart via het Spaarne door de mooie stad Haarlem.

Stukje historie:
De droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van stoomtechniek markeert de doorbraak van de Industriële Revolutie in ons land. Stoomgemaal De Cruquius werd in 1849 in bedrijf gesteld en samen met stoomgemalen De Lijnden en De Leeghwater werd in ruim drie jaar het Haarlemmermeer leeggepompt. De andere gemalen werden na vijftig jaar ingrijpend gemoderniseerd, maar in De Cruquius bleef alles bij het oude. In 1936 werd De Cruquius één van ‘s werelds eerste technische musea. 

Tijdsduur Boottocht en Cruquius Museum met vertrek vanaf onze thuishaven: minimaal 5 uur
Kosten Boottocht en Cruquius Museum: vanaf € 12,95 p.p.

Aangezien geen feestje hetzelfde is maken we graag voor u een passende offerte die aansluit op uw wensen.

museum-de-cruquius

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: