Varen Kagerplassen en wandelen op Kaageiland

 

Vaartocht over de Kagerplassen en historisch wandelen op Kaageiland

Wilt u onderweg graag even de benen strekken dan is een tussenstop op Kaageiland wellicht een leuke onderbreking voor u en uw gasten en dan is het natuurlijk wel zo leuk als een gids u meeneemt en onderweg ook nog wat leuke verhalen kan vertellen.

Laat u meevoeren in het verhaal van het eeuwenoude Kaageiland. Albert Strijk, geboren en getogen op Kaag, neemt u tijdens een prachtige wandeling mee in de geschiedenis van dit pittoreske poldereiland.

Kaghe, eiland met karakter

De naam Kaghe, die buitendijks land betekent, komt voor het eerst voor in 1308. De historie van het eiland gaat echter terug tot de ijstijd. Door de eeuwen heen ontwikkelde Kaag zich tot een veelzijdig en zelfstandig eiland met een heel eigen karakter.

Ervaar het eilandleven

Kaag onderscheidt zich door zijn eigenwijze mengeling van cultureel erfgoed en grote bedrijvigheid. Enerzijds vindt u er historische huizen en winkeltjes en anderzijds waterrecreatie, horeca en de indrukwekkende scheepswerf van Van Lent. De wandeling en het verhaal van Albert Strijk laten u proeven van het leven op dit bijzondere eiland van vroeger tot nu.
Tevens is het mogelijk deze wandeling uit te breiden met het laarzenpad ( 5 km), deze start bij het bezinningscentrum en gaat richting de molen van molenaar Jan Verhaar. Op afspraak kunt u een bezoek aan de molen brengen en een rondleiding krijgen.

Tijdsduur wandeling Kaageiland: 1.5 uur (max. 2 uur)
Kosten wandeling Kaageiland met gids: € 5,00 p.p.
Kosten wandeling Kaageiland met gids + Laarzenpad met gids: € 7,50 p.p. ( min. van € 25,00)
Kosten wandeling Kaageiland met gids + Laarzenpad met gids + bezoek aan de Kaagermolen ( met rondleiding van molenaar Jan Verhaar) : €10,00 

Aangezien geen feestje hetzelfde is bieden wij u graag een offerte op maat aan.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij spelen graag in op uw wensen, het is tenslotte uw feest.

Varen Kagerplassen

 

 

 

 

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: