Varen met kaas en molens

Leuk uitstapje tijdens de rondvaart over de Kagerplassen

Een bezoek aan Hoeve Waterrijk van de familie van der Poel gelegen op de Buurtenpolder of een tussenstop bij de Zwanburgerpolder tevens ook gelegen op de Zwanburgerpolder zijn twee leuke uitstapjes tijdens uw vaartocht. Op de kaasboerderij wordt u ontvangen door Marije en Hugo van der Poel, zij zullen u rondleiden over hun boerderij. Op de Zwanburgermolen staat de molenaar u op te wachten en hij zal u uitleg geven over de werking van de molen, tevens zal de molen ( indien de wind het toelaat) in bedrijf gezet worden. Op beide locaties kunnen wij voor de deur aanmeren.

Hoeve Waterrijk en Zwanburgermolen

Voor de gasten die slecht ter been zijn en liever niet van boord af willen, u kunt dan ( indien de wind het toelaat) toch de Zwanburgermolen in het werk zien.

Hoeve Waterrijk:
Hugo en Marije van der Poel wonen op een van de mooiste plekjes van het land. Deze boerderij, Hoeve Waterrijk,  ligt namelijk op een eiland aan de rand van de Kagerplassen in Zuid Holland. Het gevolg is dat alles wat op de boerderij komt en gaat, over het water moet, of met een roeiboot of met onze eigen pont.
Hugo is de derde generatie van de familie Van der Poel die hier boert.
Bijzonder is dat op Hoeve Waterrijk nog steeds op dezelfde manier kaas wordt gemaakt als Hugo’s opa en oma.

Zwanburgermolen:
De Zwanburgermolen werd gebouwd in 1805 door Warmonder molenmaker Simon Paddenburg, ter vervanging van een wipmolen die vermoedelijk uit 1632 dateerde. Hij bemaald de Zwanburgerpolder, ooit groot 233ha. In de jaren ’60 en ’70 van de twintigste eeuw werd een groot deel van de polder vanwege zandwinning vergraven en is thans bekend als recreatieplas ’t Joppe. De molen bemaalt tegenwoordig tezamen met een electrisch gemaal het resterende gedeelte van ca. 84 ha. en heeft een opvoerhoogte van 1.30m.

Tijdsduur bezoek molen: ca. 40 minuten Kosten bezoek molen: gratis ( vrijwillige donatie aan de molenaar wordt gewaardeerd)

Tijdsduur bezoek kaasboerderij: ca. 1 uur ( dit is incl. rondleiding) Kosten bezoek kaasboerderij: € 5,00 p.p.

Aangezien geen feestje hetzelfde is bieden wij u graag een offerte op maat aan.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij spelen graag in op uw wensen, het is tenslotte uw feest.

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: