Rondvaart Braassemermeer

Rondvaart Braassemermeer tijdens boottocht met de partyboot Koningin Juliana!

Ontdek de prachtige omgeving van natuurgebied de Hemmen tijdens de rondvaart Braassemermeer op het partyschip van Rederij van der Meer.

Het Braassemermeer maakt samen met de Kagerplassen, Wijde Aa en Westeinderplassen deel uit van de Hollandse Plassen (voorheen Leidse Meren) die onderling verbonden worden door de Ringvaart van de Haarlemmermeer en vele kleinere waterwegen. Dit gebied maakt tevens deel uit van het Hollands-Utrechts veenweidegebied, een typisch Hollands landschap met een grote verscheidenheid aan flora en broedende vogels. In deze fraaie omgeving zijn tevens mogelijkheden voor watersport, recreatie en toerisme. In de winter is het Braassemermeer populair onder ijszeilers.

Het Braassemermeer is 425ha. groot en is gelegen in de gemeente Kaag & Braassem, met Roelofarendsveen op de West- en Rijnsaterwoude op de Oostoever.

Via het Paddegat is het Braassemermeer verbonden met de Wijde Aa en de Woudwetering die via de Heimanswetering naar de Oude Rijn loopt Via de Oude Wetering is het meer verbonden met de Ringvaart van de Haarlemmermeer.

Een standaard boottocht over het Braassemermeer bedraagt circa 1 à 2 uur (incl. Wijde Aa).
Vaarroute: Steiger, Ringvaart, Wetering, Braassemermeer, Wijde Aa, terug naar Steiger.

Alle vaarroutes zijn indien mogelijk aan te passen aan uw wensen.

Braassemermeer rondvaart

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: