Rondvaart Westeinderplassen

Boottocht over de Westeinderplassen met ons partyschip

Geniet van de prachtige Bovenlanden van de Haarlemmermeer tijdens de rondvaart Westeinderplassen.

De Westeinderplas (in de volksmond ook wel de Poel genoemd) is ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. In vroeger eeuwen was dit gebied vele malen groter, de Oosteinderpoel, Schinkelpoel, Stommeer, Hornmeer, Legmeer en de Westeinderplassen vormden tezamen één geheel met de grote Haarlemmermeer. Op de Haarlemmermeer na waren al die meren ontstaan door afgravingen. Door de vervening ontstond grondgebrek, dit werd bestreden door de veenplassen  ( op de Westeinderplassen na) weer droog te leggen, daarmee startte men in de 17e eeuw. Eerst werd het Stommeer drooggemaakt (1650) en daarna het Hornmeer (1674) en Legmeer waarna als laatste in 1852 de Haarlemmermeer.

Langs de oevers zijn vele jachthavens ( ca. 50) en recreatiegebieden. Men kan er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien, waterskiën en motorbootvaren.

De grond die je op de eilandjes vindt blijkt uitstekend geschikt te zijn voor het telen van Seringen, wat tot op de dag van vandaag ook gebeurt.

Genieten van de prachtige seringentuinen en rietkragen tijdens de rondvaart Westeinderplassen

De kwaliteit van het water is doorgaans goed en Nederlands grootste roofvis de Meerval gedijt goed op de Westeinderplassen.

Een standaard boottocht over de Westeinderplassen bedraagt circa 2 uur, deze is uit te breiden naar 2.5 uur en indien gewenst kan deze tocht verder uitgebreid worden met een rondvaart Kagerplassen en/ of een rondvaart Braassmermeer

Vaarroute: Steiger, Ringvaart, Zwet, Kleine Poel, Grote Poel, Pieter Leendert, Ringvaart, Steiger.

Combineren kan ook. De boottocht Westeinder / Kaag combinatie is circa 4 à 5 uur varen. Alle vaarroutes zijn indien mogelijk aan te passen aan uw wensen.

Tijdens deze rondvaart Westeinderplassen is het mogelijk om een tussenstop te maken bij de palingrokerij van de familie Eveleens, deze ligt aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer in Burgerveen.

Westeinderplassen boottocht

Heeft u interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0172 - 519 329
of of vraag een offerte aan: